Реєстрація тварин

Згідно законодавства України всі тварини мають бути зареєстровані належним чином на платформі «Реєстр домашніх тварин».
Після авторизації на сайті, кожен може дистанційно зареєструвати свого улюбленця, внести усю базову інформацію про нього, після чого отримати запрошення на проходження верифікації по вул. Електротехнічна, 5А.

У м. Києві забороняється утримувати собак незареєстрованими належним чином.

Відмова від реєстрації тягне за собою адміністративну відповідальність за ст. 154 Кодексу України про Адміністративні Правопорушення.

Детальніше

Всі власники собак (фізичні або юридичні особи), які їх утримують на правах власності або інших підставах, не залежно від реєстрації тварин в кінологічних клубах, які мають або не мають міжнародний статус, зобов’язані зареєструвати тварин в Системі реєстру домашніх тварин м. Києва.

Реєстрація проводиться одноразово і вважається дійсною протягом усього життя тварини, крім випадків втрати або пошкодження жетону.

Для проведення реєстрації або перереєстрації власник тварини повинен обов’язково мати при собі паспорт, ідентифікаційний код, відповідний документ, що підтверджує наявність у нього пільг, та документи на тварину, що підтверджують проведення протиепізоотичних заходів (щеплень), її походження, ідентифікації реєстрованої тварини.
Власник собаки повинен зареєструвати тварину протягом 30 діб з моменту її відчуження іншою особою.
Особи, які проживають (зареєстровані) поза межами м. Києва, але перебувають на території м. Києва з твариною більше 30 діб, повинні зареєструвати тварину у встановленому порядку.

У випадках втрати реєстраційного посвідчення, номерного індивідуального знаку тварини, зміни її власника або місця його проживання (реєстрації) обов’язково проводиться перереєстрація тварини.

Тварини, власники яких не здійснили перереєстрацію, вважаються зареєстрованими не належним чином. Зазначені документи необхідно мати власнику собаки під час перевезення її в усіх видах транспорту, купівлі, продажу, на виставках та змаганнях.

Порушення вимог Правил утримання домашніх собак та котів в м. Києві тягне за собою адміністративну та/або кримінальну відповідальність фізичних, юридичних та посадових осіб згідно вимогам чинного законодавства.