Спеціалісти КП «КМЛВМ» та КАРС провели спільні навчання з надання екстреної допомоги тваринам в умовах надзвичайних подій

Спеціалісти КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» та КАРС «Київська служба порятунку» провели спільні навчання з надання екстреної допомоги тваринам в умовах надзвичайних подій.

На базі столичного центру аварійно-рятувальних служб (ЦАРС) 19 червня 2024 року було проведено тренування з надання допомоги постраждалим під час надзвичайних подій тваринам. Ветеринари з комунального підприємства «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» навчали рятувальників виводити з задимлених або зруйнованих приміщень тварин, показували, як користуватися петлею для відлову чи підручними засобами, як надавати допомогу при різних видах кровотеч або зламаних кінцівках, при отруєнні чадним газом.

Відтепер міські рятувальники будуть посилені командами фахівців КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини». За потреби вони разом виїжджатимуть долати наслідки ворожих обстрілів та атак і надаватимуть допомогу не тільки людям, але й домашнім улюбленцям киян та гостей міста. Окрім цього, працівники ветеринарної лікарні отримали спеціально оснащені транспортні засоби, які використовуватимуть як для повсякденних потреб (перевезення тварин, виїзди на виклики), так і для спеціальних оперативних виїздів у разі надзвичайних подій.